Wat is nu eigenlijk “sph”? SPH staat voor: “Stabiliteit - Paniek - Herstel” en is een (positie) trade strategie bedacht en getest door Roelf Sluman. Deze Roelf geeft uitgebreide clinics die je online kan volgen. Ben je al geïnteresseerd in het traden met crypto geld maar heb je geen idee waar je moet beginnen dan raad ik je aan enkele van zijn video’s te bekijken. Ben je nog steeds enthousiast? Dan zou je kunnen overwegen een clinic van Roelf te volgen.  Met SPH traden kan je namelijk op een éénvoudige en relatief veilige manier je eerste stappen zetten in de Cryptohandel.

SPH is niets anders dan een herkenningspunt in een handelsgrafiek waarop jij actie onderneemt om eventueel in de toekomst te kunnen handelen. Deze “sph” herkenningspunten zijn te vinden op uiteraard de handelsplatformen (exchanges) en dat zijn er nogal wat. Een handelaar zal vaak bij meer dan 1 van die “Exchanges” staan ingeschreven om te kunnen handelen.

Ik sta bijvoorbeeld ingeschreven bij Bittrex en Cryptopia. Ik zoek die 2 exchanges dus af naar sph punten.

Nu zijn er op dit moment veel ex deelnemers van de clinic die deze sph punten met elkaar delen. En natuurlijk zijn dat geweldige initiatieven want als jij een sph punt over het hoofd ziet is er vast wel iemand anders die hem wel heeft gespot en heeft gedeeld in 1 van die initiatieven. (facebook, telegram, slack, website)

Zo'n melding ziet er dan vaak ongeveer zo uit:  BTRX ZRX/BTC 02-04-18 21:00 als eerste dus een afkorting van de exchange in dit geval Bittrex dan het handelspaar ZRX voor BITCOIN en dan volgt de datum en tijd wanneer de sph plaats vond.

Hoe je bepaald of een tijdspanne in de grafiek een sph punt is? Voor dit moment kan je je dat beter laten uitleggen door Roelf zelf. Ook hoe te handelen op een sph punt kan hij je haarfijn en enthousiast uitleggen.

Ik hoop dat het nu omtrent de kreet sph nu wat duidelijker is. Veel succes allemaal.