LekkerCryptisch.nl

News coverage by LekkerCryptisch on financial technology, blockchain, and cryptocurrencies.
 1. Je hoeft tegenwoordig niet ver te zoeken naar een apparaat dat geluid kan produceren. Speakers zijn overal. En dat biedt mogelijkheden. Betaal je binnenkort met Bitcoin via het Internet of Sound? Gave innovatie!

 2. Opgelet! Als we niet uitkijken belanden we in een soortgelijke financiële crisis als die van de jaren dertig, aldus IMF-baas Kristalina Georgieva. Ligt er een diepe inzinking op de loer?

 3. Square Crypto, een spin-off van betalingsbedrijf Square, heeft haar eerste product aangekondigd: een Lightning Development Kit voor Bitcoin-ontwikkelaars. De lange arm van Jack Dorsey aan het werk?

 4. Zes grote centrale banken gaan zich samen buigen over de potentie van digitaal centralebankgeld. Wat is de reden dat ze hier nu het vergrootglas op leggen? Lees mee.

 5. Lenen of sparen zonder dat je afhankelijk bent van een tussenpersoon. Decentrale financiële dienstverlening (DeFi) is nu nog een relatief kleine markt. Maar deze startups verwachten dat het groter wordt dan de traditionele dienstverlening.

 6. Op steeds meer plekken kan je betalen met cryptovaluta. Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst eenderde van het midden- en kleinbedrijf in de VS crypto accepteert voor hun goederen of diensten. Vooral jonge bedrijven lijken er happig op.

 7. Nederlandse bedrijven en publieke organsaties zijn kwetsbaar voor cybercriminaliteit. ‘Bij ons is een cyberaanval op dit moment niet te voorkomen’, aldus Nederlandse IT-beslissers. Hoe slecht is het gesteld met cybersecurity?

 8. Luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf Caracas, de hoofdstad van Venezuela, moeten sinds dinsdag voor brandstof betalen met Petro. Slimme zet van president Maduro, of een wanhoopspoging om Petro nieuw leven in te blazen?

 9. Craig Wright, naar eigen zeggen de man achter de naam Satoshi Nakamoto, heeft éindelijk een langverwacht pakketje ontvangen van een mysterieuze koerier. Heeft hij toegang gekregen tot meer dan 1 miljoen bitcoin?

 10. Wil je graag meer verdienen? Zorg er dan voor dat blockchain als vaardigheid op je CV te vinden is. Volgens LinkedIn is het in 2020 de meest gevraagde hard skill, boven cloud computing, en kunstmatige intelligentie.

 11. Als eerste grote bank zal ABN AMRO vanaf 1 april 2020 geen spaarrente meer uitkeren. Geen rente, maar wel risico. En door inflatie wordt je geld elk jaar minder waard. Het alternatief? Een klein beetje bitcoin!

 12. De impact van nieuwe regels voor Nederlandse cryptobedrijven ontvouwt zich. Bedrijven die verhuizen of met verregaande toezicht worden geconfronteerd. Maar bovenal: de dood van innovatie bij kleine bedrijven.