LekkerCryptisch.nl

News coverage by LekkerCryptisch on financial technology, blockchain, and cryptocurrencies.
 1. Tether gaat volgens Bitfinex-aandeelhouder Zhao Dong binnenkort een nieuwe stablecoin lanceren, ditmaal gekoppeld aan de Chinese yuan. Een onbegrijpelijke actie, blijkt uit diverse reacties: ‘Probeert Tether alle wereldmachten kwaad te maken?’

 2. Op Twitter wordt heel wat geschreven over cryptovaluta. Om al dat schrijfwerk te kunnen kwantificeren is de ‘Hype-to-Activity Ratio’ bedacht. Dit zijn de 5 meest (en minst) gehypete crypto’s op Twitter.

 3. Blockchains worstelen met de strijd tussen schaalbaarheid, veiligheid, en decentralisatie. Met Ethereum 2.0 wordt in die context een nieuw beleid ingezet, maar in de tussentijd blijft het lastig. ‘De blockchain is bijna vol’, waarschuwt Vitalik.

 4. Fintech wordt doorgaans gezien als enorme globale groeimarkt. Alleen al in Israël wachten er 2.000 (!) bedrijven op een licentie van de toezichthouder. Blockchain en financiële technologie worden in het bijzonder genoemd.

 5. De cryptocurrency exchange bitFlyer is gaan samenwerken met T-Point, het bedrijf achter één van de grootste spaarprogramma’s in Japan. Consumenten kunnen nu Bitcoin sparen door... Bitcoin uit te geven. Dit is hoe het werkt.

 6. De motie van iFinex om de New Yorkse zaak tegen Bitfinex en Tether niet-ontvankelijk te laten verklaren is door de rechter verworpen. De zaak gaat door en de gedaagden moeten documenten overhandigen over de veronderstelde fraude.

 7. Met Libra doet Facebook een poging om één universeel betaalmiddel aan de man te krijgen. Binance gooit het over een andere boeg en doet een oproep aan overheden wereldwijd: lanceer je eigen stablecoin!

 8. Rakuten, de ‘Amazon van Japan’, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De eigen cryptocurrency exchange (Rakuten Wallet) is maandag open gegaan voor de handel in Bitcoin, Ethereum, en Bitcoin Cash. Drie dingen vallen op.

 9. Gebruikers uit de Seychellen, Hongkong, en Bermuda kunnen niet meer op BitMEX handelen. Volgens BitMEX is de ingreep nodig om te voorkomen dat eigen medewerkers op de exchange kunnen handelen.

 10. Het is zover: Bakkt heeft (eindelijk) goedkeuring gekregen om te starten. Op 23 september opent Bakkt de deuren. Dit is waarom deze lancering één van de belangrijkste gebeurtenissen is in de geschiedenis van Bitcoin.

 11. De afgelopen dagen zakte de Bitcoin-koers in van $11.500 naar onder de $10.000. Wat blijkt: tweederde van de grote Coinbase-klanten hebben Bitcoin gekocht, in plaats van verkocht. Buy the dip?

 12. De Britse variant van de Reclame Code Commissie, de Advertising Standards Authority (ASA), heeft BitMEX op de vingers getikt. De advertentie waarmee Bitcoin’s tiende verjaardag werd gevierd in The Times bevatte misleidende informatie?