LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiële technologie, blockchain, en cryptovaluta.
 1. Onlangs maakte miljardair Paul Tudor Jones bekend dat zijn hedgefonds de bitcoinmarkt betreedt. Waarom? Dat legt hij haarfijn uit in een uitgebreide en lezenswaardige businesscase voor de institutionele belegger. Volgen er meer?

 2. Bitcoin’s stock-to-flow (S2F) model is al ruim een jaar voor veel mensen een begrip met onberispelijk karakter. Maar er lijkt een einde te zijn gekomen aan dat onbevlekte S2F-tijdperk. Econometrist Marcel Burger raakt een gevoelige snaar.

 3. Voor het eerst in bijna drie jaar zijn er bitcoins in beweging die vlak na de creatie van Bitcoin het licht zagen. Het levert nogal wat opschudding op want... zijn het de bitcoins van Satoshi Nakamoto zelf!?

 4. Door de halving stond bitcoin wereldwijd in de schijnwerpers. Bij Nederlandse brokers was dat door groeiende handelsactiviteit duidelijk merkbaar. Maar er is meer. Dit zijn volgens een insider vier redenen voor de toegenomen interesse in bitcoin.

 5. Niets leek Telegram in de weg te staan om een eigen blockchainplatform te bouwen en in gebruik te nemen. Aan geld geen gebrek en tientallen miljoenen actieve gebruikers. Een droomscenario voor oprichter Pavel Durov. Totdat hij fataal over Amerika’s lange arm struikelde.

 6. PlanB’s beroemde S2F-model heeft een broertje gekregen. Het nieuwe prijsmodel (S2FX) houdt naast schaarste rekening met de veranderende rol van bitcoin door de tijd heen, met als klap op de vuurpijl een voorspelling van een torenhoge bitcoinprijs.

 7. Met het minen van block 630.000 is de derde halving van Bitcoin een feit. Nu de hype is gaan liggen, kunnen we kijken hoe de vlag erbij hangt. Is Bitcoin nog intact? En wat gaat er nu gebeuren? Lees mee!

 8. Het is zover! Vandaag staat een belangrijke gebeurtenis op de agenda: Bitcoin’s derde halving, een gebeurtenis die voor flinke opschudding kan zorgen. Wat het is? En wat je erover weten moet? We hebben alles op een rij gezet.

 9. Terwijl de verf van de Nederlandse anti-witwaswet nog aan het drogen is, werken diverse internationale organisaties door aan de volgende laag die erop gesmeerd moet worden. Met dit nieuwe initiatief richt de G20 z’n pijlen op witwassen met cryptovaluta.

 10. Als het aan De Nederlandsche Bank (DNB) ligt, krijgen alle Nederlanders een betaalrekening bij de centrale bank. Het ontwerp van dat digitale centralebankgeld wordt door DNB uitgebreid met bitcoin vergeleken. Kijk mee.

 11. Op korte termijn moeten cryptobedrijven zich registreren bij toezichthouder De Nederlandsche Bank: de nieuwe antiwitwaswet is door de Eerste Kamer heen. Opvallend is dat nog twee belangrijke pijnpunten werden aangekaart. Zo werd het een drol met een goud randje.

 12. Sinds de bitcoin-crash op 12 maart is de hoeveelheid vermogen dat wordt aangehouden in stablecoins met bijna 50% toegenomen. Ook nu de koers al bijna helemaal hersteld is, blijft de marktkapitalisatie stijgen. Wat is er aan de hand?