LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiƫle technologie, blockchain, en cryptovaluta.
LekkerCryptisch: Nieuws
 1. Sinds begin oktober steeg de bitcoinkoers van $10.000 naar $40.000. Vier keer zoveel. Niets te klagen, zou je zeggen. Toch was het even schrikken dat er vanmorgen -20% op de borden stond. Is dit de eerste echte correctie?

 2. Eredivisieclub Sparta Rotterdam is een zogeheten ‘wholecoiner’ geworden. Het elftal heeft al meer dan 128 miljoen sats bij elkaar gespaard door te doen waar ze goed in zijn: voetballen. Hoe? En wat zijn sats eigenlijk?

 3. Op 3 januari 2009 blies Satoshi Nakamoto bitcoin leven in door het eerste block vast te leggen. Inmiddels is de munt 12 verjaardagen verder en opgegroeid van experiment zonder waarde naar digitaal goud. Maar dat is niet het enige... bitcoin is méér dan dat!

 4. Terwijl de bitcoinkoers op duizelingwekkend tempo oploopt en inmiddels de $34.000 is gepasseerd, viert bitcoin zijn 12e verjaardag. In het eerste bitcoinblock zit een boodschap verborgen, erin gestopt door de bedenker. Toeval, of een aanklacht tegen het systeem?

 5. Iets meer dan twee weken geleden waren we blij dat bitcoin eindelijk de $20.000 doorbrak. Geen twijfel mogelijk, nu was het echt hoger dan in 2017. En nu zitten we boven de $30.000. Waar eindigt dit?

 6. Wat een waanzinnig jaar was 2020. De ene mijlpaal volgde de andere op, van halving tot aan financiële bazooka. Het toetje? Een prijsrecord voor bitcoin. We hebben ons jaaroverzicht opgedeeld in zes artikelen, met dit artikel als wegwijzer.

 7. Wordt 2021 het jaar waarin het eerste land bitcoin in de staatskas stopt? Het jaar waarin je meer dan $100.000 moet betalen voor een bitcoin? In dit slot van ons jaaroverzicht kijken we vooruit naar waar je komende jaar op moet letten.

 8. Er is geen financieel instrument dat groot wordt zonder dat er een beschermend web van regels omheen wordt gesponnen. Rond bitcoin en andere cryptovaluta is dat web in 2020 flink verstevigd. We blikken terug op een jaar met nieuwe regels en de opkomst van digitaal centralebankgeld.

 9. In juni had haast niemand ervan gehoord en in augustus was er $10 miljard aan onderpand in ondergebracht. Decentralized finance was één van de verrassingen van 2020. Piepjonge, experimentele technologie met grote risico's en grote kansen, waar ook Ethereum en stablecoins van profiteerden.

 10. Voor bitcoin was 2020 een jaar van diepe dalen en hoge pieken. Na de halving schreef de munt nieuwe prijsrecords en werd met verve een plek op de wereldmarkt ingenomen als het digitale goud. We blikken terug op een bewogen bitcoinjaar.

 11. ‘A crisis like no other’, noemde IMF-baas Kristalina Georgieva de economische gevolgen van de coronacrisis. We blikken terug op het eerste jaar van de economische coronacrisis, met daarin een beduidende rol voor bitcoin.

 12. Het is nog niet lang geleden dat bitcoin een nieuw prijsrecord schreef, maar de grens van 20.000 dollar bleek een brug te ver. Tot vandaag. De prijs van bitcoin steeg tot ruim boven de vorige all time high. Wat nu het vooruitzicht is? Lees mee.