LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiƫle technologie, blockchain, en cryptovaluta.
LekkerCryptisch: Nieuws
 1. Bitcoin zet de hoogste koers ooit op de borden. Het vorige record stamt uit december 2017 en vormde het eind van een stormachtige koersexplosie. In de afgelopen jaar is er heel veel gebeurd. De 19.666 dollar van toen was het eind, nu is het pas het begin.

 2. Betalen om te kunnen sparen, voor steeds meer particulieren is het de realiteit. Diverse grootbanken verlagen in grote sprongen de drempel waarboven boeterente betaald moet worden. Waar stopt het en zijn er alternatieven?

 3. Binnenkort breekt een nieuw Ethereum-tijdperk aan. Na ruim vijf jaar is het tijd geworden voor grote en radicale veranderingen aan het protocol. Wat er te gebeuren staat? We hebben alles voor je op een rij gezet over Ethereum 2.0.

 4. Eind 2017 bereikte bitcoin de hoogste koers van $20.000 als daverend einde van een twee jaar durende bull market waarin bitcoin 100 keer zoveel waard werd. Na twee jaar afkoelen zijn we weer op weg naar deze all time high. Is het nu slechts het begin?

 5. Ten opzichte van begin oktober is de prijs van 1 bitcoin alweer met zo’n 30 procent gestegen. Vandaag brak de waarde ervan door de grens van 15.000 dollar, zonder veel aan snelheid te verliezen. Waar komt die prijsstijging vandaan? En... waar stopt het?

 6. Bitcoin zit stevig in het zadel de laatste weken. Bedrijven zetten duizenden bitcoins op de balans om zich te beschermen tegen inflatie. Investeerders verstevigen hun positie. De koers stijgt, en... staat in sommige landen al op een all time high! Een kijkje naar bitcoin in andere valuta.

 7. Een paar dagen geleden kwam PayPal met bevestiging van de geruchten die al een paar maanden in de cryptowereld rondgaan: het betaalbedrijf gaat de aan- en verkoop van cryptovaluta ondersteunen. Goed nieuws? Dit zijn de voors en tegens.

 8. Eredivisieclub Sparta Rotterdam heeft een leuke sponsordeal gesloten met Knaken, een Nederlandse cryptocurrency broker. Het resultaat is een met bitcoin gevulde spaarpot om de jeugdopleiding mee te betalen. Hoe die wordt gevuld? Lees mee.

 9. Nederland moet meer uitgeven. Schulden van Italië en Griekenland kwijtschelden. Meewerken aan een permanent herstelfonds. Meer macht aan Brussel geven. Waarom? Anders redt de euro het niet, waarschuwt DNB-president Klaas Knot. Lees mee.

 10. Vorige week onthulde Fed-baas Jerome Powell het Amerikaanse monetaire beleid voor de komende jaren. In het kort: op zoek naar meer inflatie door jarenlang lage rente. Belangrijk, want wat betekent dit voor je vermogen?

 11. Decentralized finance (DeFi) zit in een stroomversnelling. Technologisch, in beheerd vermogen, in marktwaarde. Voor investeerders die niet op één project willen inzetten introduceerde Binance gisteren een DeFi-index: een mandje tokens om de DeFi-markt te volgen.

 12. De koers van bitcoin is gestegen van $7200 op 1 januari naar $12.000 afgelopen week. Maar betekent dit dat bitcoin meer waard werd, of de dollar minder? Of beide? Tijd om bitcoin uit te drukken in iets anders dan dollars. Goud en aandelen bijvoorbeeld!