LekkerCryptisch.nl

LekkerCryptisch publiceert over fintech, blockchain, en cryptovaluta. Alles wat je moet weten over de toekomst van geld op één plek.
 1. In een periode dat Facebook’s cryptokartel de aandacht trekt, laat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, een ander geluid horen. Er ligt nú een kans om tot één wereldmunt te komen voor het internet. Welke munt hij daarbij in gedachte heeft?

 2. Er komt steeds meer informatie naar buiten over Libra, Facebook’s gloednieuwe blockchainnetwerk. De bedrijven die bij Libra betrokken zijn bijvoorbeeld. De gegevens komen uit een uitgelekte aankondiging. Daarin vallen drie dingen op.

 3. Recent volgden gebeurtenissen rondom Binance elkaar in rap tempo op. De lancering van Binance US, het blokkeren van Amerikanen op Binance․com, en zelfs het ‘einde van de altmarkt’ wordt in de wandelgangen genoemd. Wat is er aan de hand?

 4. Volgens de Wall Street Journal (WSJ) heeft Facebook al meer dan 12 bedrijven bereid gekregen om in Facebook’s eigen cryptovaluta te investeren en aan het netwerk bij te dragen, waaronder namen als Visa en PayPal. Zit er een schaduwzijde aan?

 5. De knoop is doorgehakt: Bakkt opent de deuren op 22 juli voor een select aantal testers. Zij gaan erachter komen of het handelen in Bitcoin futures werkt. Volgens COO Adam White geen kleine stap — het is ‘de deur naar een nieuw tijdperk’.

 6. De opkomst van cryptovaluta hebben de markt voor grensoverschrijdende betalingen in een stroomversnelling gebracht. Visa’s antwoord op nieuwe concurrenten (zoals Ripple) is de lancering van een nieuw betalingsnetwerk: Visa B2B Connect.

 7. Tokens van één van de meest gehypete ICO’s ooit zijn binnenkort voor het grote publiek te koop: Gram, de crypto van Telegram’s Open Network (TON). Zit er een addertje onder het gras?

 8. Per 19 juni stopt de handel in Bitcoin-futures op Cboe Futures Exchange (CFE) definitief. Opvallend is dat op concurrent-exchange CME onlangs juist een recordvolume gemeten is. Komen de futures terug op Cboe?

 9. Ook cryptocurrency exchange Coinbase heeft een eigen betaalkaart. Na lancering in Engeland is de kaart nu ook te gebruiken in zes andere Europese landen, waaronder Nederland. Betaal jij binnenkort vanuit je Coinbase-wallets?

 10. Op het St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) is bekendgemaakt dat Rusland overweegt van het eiland Bolshoy Ussuriysky een aparte financiële regio te maken. “Voor de handel in cryptovaluta”, bijvoorbeeld. Wat zijn de plannen?

 11. Onlangs kwamen diverse ministers van Financiën en bestuurders van centrale banken bij elkaar in Japan onder de vlag van de G20. Zoals verwacht stuurt de groep aan op ‘multilaterale regulatie van cryptovaluta’. Wat betekent dat?

 12. Ook cryptocurrency exchange Bittrex worstelt met onduidelijke Amerikaanse regels rondom cryptovaluta. Om dure flaters te voorkomen, verwijdert de exchange 32 cryptocurrencies voor Amerikaanse klanten. Wat is er aan de hand?