LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiƫle technologie, blockchain, en cryptovaluta.
LekkerCryptisch: Nieuws
 1. Eredivisieclub Sparta Rotterdam heeft een leuke sponsordeal gesloten met Knaken, een Nederlandse cryptocurrency broker. Het resultaat is een met bitcoin gevulde spaarpot om de jeugdopleiding mee te betalen. Hoe die wordt gevuld? Lees mee.

 2. Nederland moet meer uitgeven. Schulden van Italië en Griekenland kwijtschelden. Meewerken aan een permanent herstelfonds. Meer macht aan Brussel geven. Waarom? Anders redt de euro het niet, waarschuwt DNB-president Klaas Knot. Lees mee.

 3. Vorige week onthulde Fed-baas Jerome Powell het Amerikaanse monetaire beleid voor de komende jaren. In het kort: op zoek naar meer inflatie door jarenlang lage rente. Belangrijk, want wat betekent dit voor je vermogen?

 4. Decentralized finance (DeFi) zit in een stroomversnelling. Technologisch, in beheerd vermogen, in marktwaarde. Voor investeerders die niet op één project willen inzetten introduceerde Binance gisteren een DeFi-index: een mandje tokens om de DeFi-markt te volgen.

 5. De koers van bitcoin is gestegen van $7200 op 1 januari naar $12.000 afgelopen week. Maar betekent dit dat bitcoin meer waard werd, of de dollar minder? Of beide? Tijd om bitcoin uit te drukken in iets anders dan dollars. Goud en aandelen bijvoorbeeld!

 6. “De bitcoin is uit beeld geraakt,” kopte nu.nl recent. Het is een raadsel op welke zender men daar is afgestemd, want het tegendeel is waar. Lees mee over recente ontwikkelingen rond Bitcoin als geld, op de bank en als betaalmiddel.

 7. Plots werden woensdagavond op Twitter-accounts van bedrijven en beroemdheden tweets geplaatst met de oproep bitcoin over te maken. Het blijkt het werk van oplichters. Wat is er gebeurd? Wat was het doel? En waarom werd er om bitcoins gevraagd?

 8. El Zonte, een dorpje met 3.000 inwoners aan de kust van El Salvador. Op het eerste gezicht eenvoudig en ietwat gedateerd, maar dat blijkt een façade: hier wordt de dollar gestaag vervangen door Bitcoin.

 9. Steeds meer mensen steken tijd, energie en geld in de wereld van decentralized finance. ‘Het voelt als de eerste dagen van de ICO-explosie’, zegt men. Wat er aan de hand is? We nemen je mee in de wereld van DeFi.

 10. ‘Schaalbaarheid is de achilleshiel van Bitcoin’, zegt men. Daarom zijn er nieuwe blockchains gelanceerd, vaak met veel bombast. Hoe het daarmee staat? Onderzoekers hebben EOS, Tezos en XRP onder de loep genomen: het blijken drukke spooksteden.

 11. Rond privacy wordt in de wereld van cryptovaluta flink aan de weg getimmerd. Voor de gebruiker zijn het doorgaans aangename vernieuwingen, maar voor toezichthouders ligt dat ingewikkelder. De Amerikaanse belastingdienst komt daarom met een oproep.

 12. De Amsterdamse startup WordProof heeft 1 van de 6 innovatieprijzen bemachtigd in de pan-Europese wedstrijd ‘Blockchains for social good’. De buit: een geldsom van 1 miljoen euro.