LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiële technologie, blockchain, en cryptovaluta.
LekkerCryptisch: Nieuws
 1. Gesprekken over bitcoin kennen vaak maar twee kanten; het is óf geweldig, óf afgrijselijk. Jammer, want achter die oppervlakkigheid schuilt vergaande innovatie. In ons boek ‘Ons geld is stuk’ hebben we die veelzijdigheid vastgelegd. Benieuwd naar meer?

 2. In juli dit jaar opende Jack Mallers de aanval op buitensporige transactietarieven met het bericht de transactiekosten voor de aankoop van bitcoin te schrappen. In Nederland gaat AMDAX nog verder en streept ook bewaarkosten door. Een nieuwe standaard?

 3. De jacht op Binance is geopend. Iedere week wordt de lijst van toezichthouders die hun pijlen op ’s werelds grootste cryptobeurs gericht hebben langer. Hebben Changpeng Zhao en consorten zichzelf voor langere tijd buitenspel gezet?

 4. Langzaam maar zeker wordt bitcoin een bekend gezicht op Nederlandse sportvelden. AZ is de derde voetbalploeg die zich verbindt aan deze nieuwe markt, en HC Bloemendaal heeft een primeur onder de hockeyclubs.

 5. Normaliter kent bitcoin een stabiele en voorspelbare hartslag. Steevast worden iedere 10 minuten transacties verwerkt en gebundeld. Maar die kadans is uit balans; het netwerk draait in slow motion. Wat is er aan de hand?

 6. Betere privacy, meer flexibiliteit en lagere kosten. Het zijn de voordelen die Taproot, een belangrijke upgrade van het bitcoinprotocol, met zich meebrengt. Het goede nieuws: die upgrade gaat er definitief komen. Dit is wat je erover weten moet.

 7. Na Sparta betreden ook Ajax en Feyenoord de wereld van cryptovaluta. Beide clubs hebben vandaag bekend gemaakt te gaan samenwerken met cryptoplatform Knaken. De rode draad: kennisdeling en opleiding.

 8. In El Salvador is de kogel door de kerk: bitcoin is er nu een wettig betaalmiddel. Marktpartijen moeten betalingen ermee accepteren, Salvadoranen kunnen hun belasting ermee betalen, en prijzen mogen in sats uitgedrukt worden. Een historisch moment?

 9. President Bukele dient volgende week een wetsvoorstel in om bitcoin als wettig betaalmiddel te classificeren in het Centraal-Amerikaanse land. Wordt in El Salvador binnenkort geschiedenis geschreven?

 10. Diverse toezichthouders in de Verenigde Staten steken de koppen samen om het toezicht op de cryptomarkt te verbeteren. Gaat het ze om ‘het gevaar van bitcoin’ in te dammen, of zit de vork anders in de steel?

 11. Medewerkers van zestien Domino’s-vestigingen kunnen er vanaf nu voor kiezen om een deel van hun salaris in bitcoin uit te laten betalen. Happy Bitcoin Pizza Day!

 12. Bitonic heeft de eerste slag tegen toezichthouder DNB gewonnen. Het bedrijf mag een streep zetten door de omstreden walletverificatie-eis die in de registratieprocedure was opgelegd. Een overwinning voor de hele sector?