LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiële technologie, blockchain, en cryptovaluta.
LekkerCryptisch: Nieuws
 1. “De bitcoin is uit beeld geraakt,” kopte nu.nl recent. Het is een raadsel op welke zender men daar is afgestemd, want het tegendeel is waar. Lees mee over recente ontwikkelingen rond Bitcoin als geld, op de bank en als betaalmiddel.

 2. Plots werden woensdagavond op Twitter-accounts van bedrijven en beroemdheden tweets geplaatst met de oproep bitcoin over te maken. Het blijkt het werk van oplichters. Wat is er gebeurd? Wat was het doel? En waarom werd er om bitcoins gevraagd?

 3. El Zonte, een dorpje met 3.000 inwoners aan de kust van El Salvador. Op het eerste gezicht eenvoudig en ietwat gedateerd, maar dat blijkt een façade: hier wordt de dollar gestaag vervangen door Bitcoin.

 4. Steeds meer mensen steken tijd, energie en geld in de wereld van decentralized finance. ‘Het voelt als de eerste dagen van de ICO-explosie’, zegt men. Wat er aan de hand is? We nemen je mee in de wereld van DeFi.

 5. ‘Schaalbaarheid is de achilleshiel van Bitcoin’, zegt men. Daarom zijn er nieuwe blockchains gelanceerd, vaak met veel bombast. Hoe het daarmee staat? Onderzoekers hebben EOS, Tezos en XRP onder de loep genomen: het blijken drukke spooksteden.

 6. Rond privacy wordt in de wereld van cryptovaluta flink aan de weg getimmerd. Voor de gebruiker zijn het doorgaans aangename vernieuwingen, maar voor toezichthouders ligt dat ingewikkelder. De Amerikaanse belastingdienst komt daarom met een oproep.

 7. De Amsterdamse startup WordProof heeft 1 van de 6 innovatieprijzen bemachtigd in de pan-Europese wedstrijd ‘Blockchains for social good’. De buit: een geldsom van 1 miljoen euro.

 8. De overheid van Zimbabwe wil betalingsverkeer via mobiele telefonie in de ban doen. Voor de lokale bevolking kan dat ernstige gevolgen hebben. Een wanhoopspoging van de regering of is er meer aan de hand?

 9. Vandaag staat een belangrijk Tweede Kamerdebat op de planning. Officieel is ‘onderzoek naar digitaal centralebankgeld’ het thema, maar in feite gaat het om de toekomst van ons geldstelsel. Lees mee over dit hete hangijzer!

 10. De geruchtenmachine in de cryptowereld draait op volle toeren. Gaan de 325 miljoen gebruikers van PayPal binnenkort hun eerste bitcoins kopen via de betaaldienst? Dit is erover bekend.

 11. Vermogensreus Fidelity vraagt institutionele investeerders regelmatig wat ze vinden van digitale assets zoals Bitcoin. Wat is er aantrekkelijk aan? Welke bezwaren zijn er? Welke kansen zien ze? In 2020 zijn dit de belangrijkste bevindingen.

 12. Volgens Microsoft is het één van de belangrijkste ontwikkelingen van het decennium: de komst van gedecentraliseerde digitale identiteiten. ION, het DID-netwerk waar de techreus zijn gewicht achter heeft gezet, maakt sindskort gebruik van Bitcoin’s mainnet.