LekkerCryptisch.nl

News coverage by LekkerCryptisch on financial technology, blockchain, and cryptocurrencies.
 1. Not your keys, not your bitcoins. Maar waar bewaar je ze dan veilig én handig? Veriphi heeft 25 wallets voor bitcoin onderzocht en beoordeeld op 48 criteria. Een goed startpunt als je op zoek bent naar wallet-software.

 2. Elke twee weken past het Bitcoin-protocol de difficulty aan. Recent daalde die voor het eerst in deze bull market. Zijn miners nu in de problemen? Kunnen we meer koersdalingen verwachten? Lees met ons mee over hashrate, difficulty en de koers.

 3. Vrijdag werd de Bitcoin-mempool overspoeld met duizenden transacties met extreem lage beloning. Een aanval? Een probleem? Nee, geenszins. Iemand hield grote schoonmaak. Lees over de mempool, transaction fees en dust.

 4. China kondigde begin dit jaar een verbod op bitcoin mining aan. Vandaag werd bekend dat mining nu toch legaal blijft. Zegt dit iets over China's visie op bitcoin?

 5. Sommige spullen worden begerenswaardiger naarmate de prijs stijgt. Denk aan luxegoederen zoals wijn, juwelen, auto's, horloges en handtassen. Men wil ze hebben omdat ze duur zijn. Is bitcoin ook zoiets?

 6. Vandaag is het precies 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto de Bitcoin whitepaper publiceerde, met daarin het ontwerp van Bitcoin. Heb je 'm eigenlijk al eens gelezen? Begin met deze korte inleiding op de whitepaper.

 7. We kennen Bakkt intussen van de infrastructuur voor institutionele investeerders, en hun bitcoin futures en opties. Maar de ambities zijn veel groter. Volgende stap: betalen met bitcoin en andere digitale assets via een app in 2020!

 8. De laatste week domineerde de Chinese adoptie van blockchain de cryptomedia: een doorbraak, een uitdaging van de VS, de reden van de koersstijging van bitcoin. Of speelt er iets heel anders? Talk is cheap!

 9. Een maand na de lancering van fysiek geleverde bitcoin-futures is Bakkt klaar voor de volgende stap. Vanaf 9 december kunnen professionele handelaars in bitcoin-opties handelen. Een volgende stap in de financialization van Bitcoin.

 10. De laatste ECB-vergadering onder leiding van Draghi: de rente blijft hetzelfde. We nemen afscheid van de redder van de euro én de sloper van de Europese economie. Zelf is hij wel tevreden, het volk moet het doen met de rokende puinhopen.

 11. Bitcoin beschermt tegen volledig ontspoorde centrale bankiers - dat is de boodschap van Real Vision, de Netflix voor finance, in een serie over "Bitcoin vs. Gold". Groot nieuws voor crypto, want het publiek bestaat uit tienduizenden professionele investeerders.

 12. Al ruim een week staat de Amerikaanse geldmarkt onder druk. Zodanig dat de Fed honderden miljarden dollars beschikbaar moet stellen om het op gang te houden. Een ingreep die sinds de kredietcrisis niet meer nodig was. Dit is er aan de hand.