LekkerCryptisch.nl

Nieuws van LekkerCryptisch over financiële technologie, blockchain, en cryptovaluta.
LekkerCryptisch: Nieuws
 1. Zondagmorgen was het voor bezitters van bitcoin even slikken. De munt kreeg in de nacht te maken met een brute verkoopgolf en was binnen no time met 15 procent in waarde gedaald. Tijd voor een post mortem. Wat is er aan de hand?

 2. Dinsdag steeg de prijs van bitcoin voor de vierde keer in 2021 naar een nieuw record, tot ruim boven de 63.000 dollar. Daarmee is het oude record van maart gesneuveld. Zo’n koersbeweging maakt nieuwsgierig. Waarom stijgt de prijs? Is er iets gebeurd? Ja én nee!

 3. De voorzieningenrechter heeft uitspraak gedaan in de zaak tussen Bitonic en De Nederlandsche Bank. De rechter erkent de bezwaren en twijfels rond het beleid van DNB: ‘het registratieregime lijkt kenmerken te vertonen van een vergunningsregime’.

 4. Vanaf vandaag kunnen Amerikaanse PayPal-gebruikers cryptovaluta gebruiken voor betalingen. Wereldwijd zijn er bijna 30 miljoen bedrijven die bij het betaalbedrijf zijn aangesloten. Maar... gaat deze nieuwe feature ook gebruikt worden?

 5. De aandacht voor bitcoin groeit met de prijs ervan mee. Volgens onderzoeksbureau Markteffect hebben bijna 700.000 Nederlanders bitcoin in bezit. Nog eens 3,5 miljoen Nederlanders overwegen een investering erin.

 6. Sinds woensdagochtend kunnen Amerikanen bitcoin gebruiken om hun nieuwe Tesla mee te betalen. Wat er daarna met de bitcoins gebeurt? ‘Helemaal niets’, zegt Elon Musk. En dat is precies waarom dit nieuws het vermelden waard is.

 7. Om 10.00 uur start bij de voorzieningenrechter in Rotterdam een rechtszaak tussen Bitonic en De Nederlandsche Bank. De zaak is live te volgen. Waar dit over gaat? En wat je kan verwachten? Dat lees je hier.

 8. Radiostation SLAM! staat volgende maand volledig in het teken van bitcoin. Samen met Bitcoin Meester geeft de zender 1 BTC weg aan degene die ‘Het Wachtwoord’ kraakt, een spel dat de hele maand april gespeeld wordt. Zo werkt het.

 9. Het beursgenoteerde Aker steekt 58 miljoen dollar in de oprichting van een nieuw bedrijf, Seetee. De missie: investeren in bitcoin en daaraan gerelateerde toepassingen. Het meest opvallend? De inzichtrijke brief aan de aandeelhouders.

 10. In 2018 en 2019 was de totale marktwaarde van bitcoin maandenlang rond de $60 miljard. Volgens professionele investeerders een piepkleine asset en ongeschikt voor grote vermogens. Vandaag doorbrak bitcoin de grens van 'one trillion dollar'. Wat betekent dat, en waarom is dat belangrijk?

 11. De bitcoinkoers steeg vanmiddag naar een nieuwe record van $50.000. Investeerders die eind januari instapten staan nu op 60% winst. De volgende mijlpaal? Die ligt op $53.375!

 12. De volgende stap voor bitcoin na de goedkeuring van professionele beleggers, financiële instellingen en beursgenoteerde bedrijven? De balans van een westerse stad: Miami. Wat begon als experiment in een uithoek van het internet heeft de lagere overheid bereikt.