Bitcoinspot.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Bitcoin nieuws, bekijk de live bitcoin koers en leer alles over Bitcoin.
 1.  
  De Amerikaanse ministerie van justitie en financiele waakhond CFTC zijn begonnen met een onderzoek naar prijsmanipulatie in de cryptocurrency markten. Het onderzoek richt zich onder andere op praktijken zoals het zogenaamde spoofing en wash trading. Geruchten en verhalen over prijsmanipulatie en bot's op crypto exchanges doen al jaren de ronde en de autoriteiten gaan nu tot actie over. Volgens eigen zeggen doen ze dit om de investeerder te beschermen. Of de Bitcoin koers op dit nieuws reageert is lastig te zeggen maar het helpt in ieder geval niet.

 2.  
  Alle medewerkers van het Nederlandse handelsplatform BTC Direct krijgen voortaan een gedeelte van zijn/haar loon uitbetaald in Bitcoin. De medewerkers konden hier zelf voor kiezen en vonden het allemaal een goed idee. Ze krijgen bedragen in Bitcoin uitgekeerd ter waarde van 20 tot 500 euro per maand. Ze hebben hiermee een primeur in Nederland. Leuk detail: In Nederland moet je minimaal je werknemer het minimumloon betalen in Euro's, alles daar boven mag in Bitcoin uitgekeerd worden.

 3.  
  We zijn bij bitcoinspot.nl alweer bijna 7 jaar bezig om je op de hoogte te houden over Bitcoin. Momenteel zijn we ook druk bezig om de site meer up to date te brengen qua inhoud en uitstraling. In het kader daarvan zouden we graag feedback krijgen van onze bezoekers. Dus: wat is er goed, wat kan er beter, welke opties missen we of zijn juist overbodig. Om het voor beide partijen wat leuker te maken hebben we een aantal opendime hardware wallets die we kunnen weggeven aan de respondenten.

 4.  
  De kamer debatteerde op 16 mei 2018 over cryptovaluta zoals Bitcoin. De aanvrager van het debat, Dhr Paternotte, en de minister van Financien erkenden beide dat Cryptocurrency en Blockchain een aanjager kunnen zijn voor innovatie en dat we deze niet in de kiem moeten smoren. Ze pleitten echter allebei voor een nieuwe Bitcoin en laten daarmee zien dat ze niet snappen waar het bij Bitcoin om draait: Financiele soevereiniteit. We hebben het debat voor je op youtube gezet en soundcloud.

 5.  
  Ook de Nasdaq gaat mee doen aan de cryptocurrency revolutie met zijn eigen exchange, DX genaamd. De beurs van Nasdaq zal geen transactiekosten rekenen maar kost ongeveer 10 euro per maand. Ze hebben een hoop mee: ze zijn een vertrouwde naam, de beurs is gereguleerd en maakt gebruik van bewezen technologie. Waarschijnlijk zullen in het begin alleen Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, and Litecoin verhandeld worden. Amerikanen mogen trouwens voorlopig nog geen gebruik maken van DX.

 6.  
  Huawei, de op 2 na grootste telefoonfabrikant van de wereld, gaat standaard de BTC.com wallet app aanbieden. De app, welke toegang geeft tot een Bitcoin en Bitcoin Cash wallet, is voortaan te vinden in de appgallery.
  De BTC.com wallet, zal te vinden zijn alle nieuwe Huawei apparaten en zal ook uitgerold worden naar alle oude Huawei modellen. Waarom precies gekozen is voor de BTC.com wallet is iets waar we wel nieuwsgierig naar zijn, wordt vervolgd.

 7.  
  Ik raakte vandaag weer eens verzeild in de: 'is Bitcoin een betaalmiddel discussie'. De argumenten zijn bekend: Bitcoin is te volatiel en niet algemeen geaccepteerd. Diskwalificeren die eigenschappen Bitcoin als betaalmiddel? zeker niet. Mijn discussiepartner was echter niet te overtuigen, ook al liet ik zien dat Bitcoin in de praktijk dagelijks wereldwijd 24x7 gebruikt wordt als betaalmiddel. Maar hij heeft gelijk. Bitcoin voldoet niet aan de bestaande definities. Het is iets compleet nieuws en dat is even wennen.

 8.  
  Facebook heeft aangekondigd dat ze zelf een Blockchain divisie gaan opzetten. Enkele jaren geleden was dit gigantisch nieuws geweest nu business-as-usual lijkt het. Wat Facebook met blockchain gaat doen dat weten ze echter nog niet. De aankondiging lijkt wat dat betreft goed bij de algehele blockchain trend te passen. Het zou goed kunnen dat ze er na een paar miljoen dollar achter komen dat ze geen blockchain nodig hebben maar dat distributed ledger technology erg interessant is. Wordt vervolgd.

 9.  
  Bitcoin is nog steeds de meest populaire cryptomunt om in te investeren, van alle crypto-investeringen zit 43% in Bitcoin. Ethereum, Ripple en Litecoin zijn na Bitcoin de meest populaire munten. De bekendheid van Bitcoin is ook hoog, maar liefst 95% van de Nederlanders is er bekend mee. De gemiddelde Bitcoiner is een hoog opgeleide man van 18 tot 34 jaar. Al dit en meer is te lezen in de cryptovaluta monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.364 Nederlanders.

 10.  
  De Bitcoin koers maakte gister een sprongetje na nieuws dat Goldman Sachs zich gaat bemoeien met Bitcoin trading. Ze doen dit, volgens eigen zeggen, om tegemoet te komen aan aanvragen van vermogende klanten en hedge funds. Ze gaan voorlopig niet zelf bitcoins kopen en verkopen maar handelen via andere investerings vehikels gekoppeld aan de Bitcoin koers zoals bijvoorbeeld de CBOE Bitcoin futures. Op termijn wil Goldman Sachs ook eigen Bitcoin futures gaan ontwikkelen.