Bitcoinspot.nl

Blijf op de hoogte van het laatste Bitcoin nieuws, bekijk de live bitcoin koers en leer alles over Bitcoin.
 1.  
  In Venezuela wordt weer een nieuw hoofdstuk geschreven in de financiele crisis. Afgelopen week heeft de centrale bank van Venezuela de nationale munteenheid, de Bolivar, gedevalueerd met 95%. Daarnaast is de munt nu gekoppeld aan de Petro, de cryptocurrency gekoppeld aan olie, welke eerder dit jaar aangekondigd werd. We schreven eerder uitgebreid over de Petro in ons artikel "Venezuela schrijft cryptocurrency geschiedenis. De manier waarop echter is geen reden tot juichen."

 2.  
  Een hardware wallet, zoals bijvoorbeeld de Trezor of Ledger, is één van de veiligste manieren om je bitcoins te bewaren. De recovery seed (herstelcode) die bij je hardware wallet hoort is minstens even belangrijk als de hardware wallet zelf. Deze seed wordt nu echter vrijwel altijd opgeslagen op papier wat geen goede beveiliging biedt tegen brand of waterschade. Daarom is er nu de CRYPTOTAG. Met de CRYPTOTAG kan je een recovery seed vrijwel onverwoestbaar opslaan op titanium.

 3.  
  Volgens een recent onderzoek van analistenbureau Sanford C. Bernstein & Co kan de omzet die gedraaid wordt door cryptocurrency exchanges meer dan verdubbelen in het jaar 2018. De handelsplatformen zijn immers gebaat bij mensen die cryptocurrencies kopen of verkopen: dat is exact wat de (behoorlijk volatiele) markt ze dit jaar heeft gegeven. De gezamelijke exchange-omzet zou dit jaar sterk kunnen groeien tot ruim $4 miljard USD, maar dat is slechts een voorzichtige projectie.

 4.  
  De altijd hyper-enthousiaste Vortex heeft recent aangegeven zich af te splitsen van het Worldcryptonetwork youtube kanaal waar hij, tot een aantal weken geleden, veelvuldig te zien was. Hij geeft aan dat hij meer behoefte had aan technische en inhoudelijke content en dat is hij nu dus ook aan het maken op zijn nieuwe youtube kanaal 'Cryptocast network'. Voor iedereen die klaar is met prijsanalyses en interview met 'influencers' is dit kanaal zeker een aanrader om te volgen.

 5.  
  Er is een heuse internationale jacht ontstaan naar de bedenker van Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Onder de hashtag #FindSatoshi is er op Twitter een nieuwe beweging gestart om de mysterieuze persoon (of personen) achter de eerste cryptovaluta te vinden. En de beweging pakt het serieus aan: Er is zelfs een crowdfunding campagne opgestart op het Russische Boomstarter. Met deze nieuwe zoektocht hoopt de cryto-community eens en voor altijd een antwoord te krijgen op de vraag: "Wie is de echte Satoshi Nakamoto?" 

 6.  
  Gaat Turkije massaal aan de Bitcoin, nu de koers van de Turkse Lira in enkele dagen compleet is ingestort? De vlucht naar euro's en dollars is logisch, net als investeren in goud. Maar de vraag is of ook Bitcoin kan helpen bij behoud van economische waarde voor de Turken. Het handelsvolume in cryptocurrencies steeg er afgelopen dagen snel, maar de gevreesde grote bankrun blijft (voor nu) nog uit. Kunnen cryptocurrencies hoop bieden aan de Turkse bevolking als economische vluchthaven, net als in Venezuela?

 7.  
  Beursgigant ICE gaat met een eigen cryptocurrency-platform, Bakkt, komen. Dit kan zorgen voor extra publiciteit, gebruiksgemak, vertrouwen en kan grote institutionele partijen aantrekken. Het is echter ook goed om de komst van het het platform kritisch te bekijken. Zo zou een platform als Bakkt wel eens een paard van Troje kunnen blijken, welke Wall Street de mogelijkheid geeft om Bitcoins te verkopen die eigenlijk niet bestaan. Hiermee komt de schaarste van maximaal 21 miljoen Bitcoin in het gedrang.

 8.  
  Geen paniek, dat moet waarschijnlijk het motto zijn van de achtergebleven cryptocurrency investeerders. En laten we hopen dat ze grotendeels in Bitcoin zitten met hun geld, omdat het met vrijwel alle altcoins erbarmelijk slecht gaat. Dankzij de fikse marktcrash van afgelopen week, is de Bitcoin dominantie weer terug boven de 50 procent uitgekomen. De dalende koerstrend werd ingezet door het wederom uitstellen van een Bitcoin ETF door de SEC, namelijk de VanEck & SolidX ETF. 

 9. Vincent Everts interviewde recent Bitcoin-entrepeneur Marc van der Chijs. Marc is nog steeds extreem enthousiast over Bitcoin en denkt dat de prijs momenteel zwaar ondergewaardeerd is. Wat hem betreft is een prijs van 100.000 Euro per Bitcoin zeker niet ondenkbaar op de lange termijn. Kort, bondig maar informatief interview over de huidige staat van Bitcoin waarin meerdere onderwerpen de revue passeren.


 10.  
  Ik schreef eerder over de 'niet-te-hacken' Bitfi hardware wallet en vond het wel de moeite waard om een kleine update te geven. Hoewel ik nog geen verhalen heb gehoord van mensen die daadwerkelijk gedupeerd zijn is het apparaat flink door de mangel gehaald en ook gehackt lijkt het. Zo speelt iemand Doom op de Bitfi en is er een filmpje van de bitfi waarop John Mcafee zegt dat het apparaat niet te hacken is. Ook zijn fondsen blijkbaar te stelen van het apparaat.