Bitcoin Magazine

Magazine over bitcoin, cryptocurrencies, de blockchain en fintech
 1. Blockstack kwam vorige week met het nieuws dat zij een universele Dapp (decentralized application) store genaamd App.co heeft gelanceerd.

  Het bericht Blockstack komt met App.co, een gedecentraliseerde App Store verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 2. Columnist Pim Piepers gaat op onderzoek uit: wat is nu beter, proof of work of proof of stake? Lees hier zijn column.

  Het bericht Column Pim Piepers: Proof of work en proof of stake, wat is nou beter? verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 3. ICO consultant en cryptotrader Jan Robert Schutte van CryptoAcademy geeft regelmatig investeringsaanbevelingen en -inzichten. Deze keer is hij positief gestemd ten aanzien van Ethereum (ETH).

  Het bericht VIDEO Altcoin van de Week door Jan Robert Schutte (CryptoAcademy): Ethereum (ETH) verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 4. In een bearmarkt valt elk Whatsapp-groepje stil. Een interview met cryptobelegger en coach Hans van den Boogaard (Crypto Academy): “Angst en hebzucht beheersen onze trades. De kunst is om daar overheen te komen".

  Het bericht INTERVIEW Hans van den Boogaard (Crypto Academy) over de psychologie van traden: “Emotiebeheersing en de juiste mindset zorgen voor hoger beleggingsrendement” verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 5. Daar waar de voormalig CEO van PayPal, Bill Harris, precies een maand geleden nog aangaf bitcoins de grootste zwendel in de geschiedenis te vinden, is John Rainey, huidig CFO, wat positiever gestemd.

  Het bericht PayPal CFO: “Mocht bitcoin stabiliseren en een betere valuta worden zullen we het ondersteunen” verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 6. Virginia Rometty, de CEO van International Business Machines Corporation (IBM), is op het moment in Frankrijk in gesprek met Franse president Emmanuel Macron.

  Het bericht IBM in Frankrijk van plan 1.800 mensen aan te nemen voor blockchain en AI verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 7. Oxycoin uit Den Haag is een Nederlandse beleggingsplatform gericht op de particuliere en zakelijke belegger. Ondernemer Roger Berk legt uit welke voordelen de gebruikers hebben met hun platform.

  Het bericht VIDEO-INTERVIEW Roger Berk, advisory board member bij cryptobeleggingsplatform Oxycoin: “We liggen niet wakker van concurrentie” verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 8. Medewerkers van het Nederlandse bedrijf BTC Direct hebben er voor gekozen om in de toekomst een uitbetaling te krijgen in salaris in bitcoin. In ieder geval een deel.

  Het bericht Nederlands bedrijf betaalt salaris uit in bitcoin verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 9. De vlogger Coin Mastery (128.000 abonnees) heeft regelmatig interessante analyses van de bitcoin en altcoins. Nu gaat de Amerikaan in op de huidige situatie op de cryptovalutamarkt. Bekijk hier zijn macro-analyse.

  Het bericht VIDEO: Waarom zit de cryptovalutamarkt in de slop? Vlogger Coinmastery met een macro-analyse verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 10. Walmart, het grootste detailhandelsconcern ter wereld, heeft op 17 mei een patent aanvraag gedaan voor een blockchainoplossing voor een platform waar gekochte producten op doorverkocht kunnen worden.

  Het bericht Walmart vraagt wederom patent aan voor blockchainoplossing verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 11. De cryptovalutamarkt staat er iets minder voor dan voor Pinksteren. Bitcoin stijgt niet door naar 8.500 dollar en de gehele top 5 staat rood. Bij de altcoins valt Tron op.

  Het bericht Crypto Inside de top 5: cryptomarkt 30 miljard dollar kleiner na Consensus-event, TRON best scorende altcoin verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 12. Marc O’Brien leidde Visa UK & Ireland van 2008 tot 2014 en start nu als CEO bij Crypterium.

  Het bericht Voormalig CEO Visa Verenigd Koninkrijk en Ierland aan de slag bij cryptostartup verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 13. BlockShow Europe 2018 heeft een studie gepubliceerd waarin de top 10 van Europese landen wordt geïdentificeerd voor het starten van een blockchainbedrijf. Nederland komt als achtste redelijk uit de bus.

  Het bericht Persbericht: BlockShow geeft bevindingen vrij aangaande beste Europese landen voor blockchain startups verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 14. Oprichter en CEO van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, heeft erg veel vertrouwen in zijn cryptocurrency. Hij denkt bitcoin en ethereum te gaan verslaan.

  Het bericht Cardano CEO: ”Wij gaan bitcoin en ethereum voorbij” verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 15. Na twee drukke maanden door heel Europa verschillende bijeenkomsten te hebben gehost, sluit BlockShow haar reis af met de BlockShow Europe 2018 conferentie in Berlijn op 28 en 29 mei.

  Het bericht Persbericht: BlockShow Europe 2018 heet Jimmy Wales – oprichter van Wikipedia – welkom op haar blockchainconferentie verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 16. Aimedis, het eHealth-platform dat blockchain en kunstmatige intelligentie combineert, gaat een revolutie teweeg brengen in de gezondheidszorg. De tokensale van AIM start vandaag.

  Het bericht Het eHealthplatform Aimedis wordt al gebruikt door Duitse ziekenhuizen; met blockchain en AI krijgen patiënten meer zeggenschap over hun data verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 17. Nederlanders investeren het meeste geld in bitcoin. Van het geld dat Nederlanders in cryptovaluta investeren, zit 43 procent in bitcoin.

  Het bericht Multiscope: Bijna helft cryptogeld zit in bitcoin verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 18. Zwitserland overweegt formeel de mogelijkheid van een door de staat gesteunde cryptovaluta. De regering heeft wetgevers gevraagd een studie uit te laten voeren naar de voor- en nadelen van een Zwitserse "e-franc”.

  Het bericht Zwitserland onderzoekt door de staat gesteunde cryptovaluta “e-franc” verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 19. Crypto Academy en Bitcoin MagazineNL zijn samen een nieuwe YouTube talkshow gestart: Crypto Inside. Deze keer was de speciale gast: Peter van Grinsven, ceo en oprichter van nTitle, het blockchainbedrijf dat de gaming industrie gaat 'disrupten'.

  Het bericht Crypto Inside aflevering #0 – de pilot met speciale gast Peter van Grinsven, ceo en oprichter van nTitle verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

 20. Jack Dorsey, oprichter en CEO van zowel Twitter als betaalbedrijf Square, ziet bitcoin voorbestemd om de standaardvaluta van het web te worden.

  Het bericht Jack Dorsey, CEO Twitter en betaalbedrijf Square: “Het internet verdient een eigen (crypto)valuta” verscheen eerst op Bitcoin Magazine.