LekkerCryptisch.nl

LekkerCryptisch publiceert over fintech, blockchain, en cryptovaluta. Alles wat je moet weten over de toekomst van geld op één plek.
 1. Een aantal grote internationale bedrijven, waaronder ABN AMRO, ING Bank, en Accenture, werken aan een blockchainplatform gericht op handelsvoorraden. Volgens de bedrijven is blockchain niet eerder op deze manier ingezet.

 2. De Taiwanese cryptocurrency exchange Cobinhood zou zodanig in de problemen zijn geraakt dat het niet meer mogelijk is om te functioneren. Het gerucht (!) gaat dat de exchange net als Cryptopia haar liquidatie heeft aangevraagd. Dit is er bekend.

 3. Donderdag is AURA formeel onthuld. Het is een blockchainplatform voor luxeproducten, voortgekomen uit een samenwerking tussen het moederbedrijf van Louis Vuitton (LVMH), Microsoft, en ConsenSys. Dit zijn de plannen.

 4. Onlangs zette Brad Sherman, lid van het Amerikaanse Congres, opnieuw de aanval in op cryptovaluta. Ze moeten wat Sherman betreft verbannen worden uit de VS. Maar waarom? Wat ziet Sherman in cryptovaluta dat in de kiem gesmoord moet worden?

 5. Maandag heeft Bitfinex z’n eigen token gelanceerd: LEO. De handel erin is om 10:00u gestart. Zo verschuift de betekenis van de munt van dubieuze reddingsboei naar utility token.

 6. De mogelijkheid dat Amazon de deuren open zet voor Bitcoin lijkt voor veel mensen een belangrijke mijlpaal te zijn. Onlangs is aan Amazon een patent toegekend waarin gesproken wordt over Proof-of-Work. Zegt dat iets over Amazon‘s cryptoplannen?

 7. PwC en Elwood hebben de markt van cryptofondsen onder de loep gelegd. Wat blijkt: het kapitaal in beheer is ondanks moeilijke marktcondities gegroeid. Dit zijn de belangrijkste takeaways.

 8. Binance gehackt, Cryptopia sluit de deuren, en commotie rondom HitBTC. De problemen bij exchanges zijn ellendig, maar er is een sector die er garen bij spint. Ledger verkoopt sinds de Binance hack twee keer zoveel wallets.

 9. De New Yorkse rechtbank heeft Bitfinex en Tether de opdracht gegeven om meer openheid te geven over de discutabele geldstromen tussen de twee bedrijven. Tegelijkertijd worden eerder genomen maatregelen versoepeld. Een update.

 10. De geruchtenmolen rondom Facebook’s eigen cryptovaluta draait op volle toeren. Vanuit Zwitserland komt bericht dat de social media-gigant onlangs het bedrijf ‘Libra Networks’ in Genève heeft opgericht. Is de eigen stablecoin zo gevestigd?

 11. Het Openbaar Ministerie treedt hard op tegen cryptovaluta. Maar niet om de sector tegen te werken. Integendeel. Juist omdat het OM er zoveel potentie in ziet, strijdt het parket voor een gezonde Nederlandse cryptosector. Dit is het verhaal.

 12. Vier Europese logistiek dienstverleners gaan samenwerken aan een (meer) datagedreven automotive-sector. De inzet van blockchain moet onder anderen nieuwe business modellen mogelijk maken. Dit zijn de plannen.