LekkerCryptisch.nl

LekkerCryptisch publiceert over fintech, blockchain, en cryptovaluta. Alles wat je moet weten over de toekomst van geld op één plek.
 1. Woensdag werd duidelijk dat de Samsung Galaxy S10 over een ingebouwde hardware wallet beschikt. Wat blijkt: ‘Samsung Blockchain Wallet’ leert mensen over blockchaintechnologie en het gebruik van cryptovaluta. Zo werkt het.

 2. Opkomende financiële technologie is een bedreiging voor de gevestigde orde. Recent publiceerde Goldman Sachs daarover een “inzicht”, en noemt cryptocurrency accounts als onderdeel van de “bank van de toekomst”. Maakt Goldman zich zorgen?

 3. Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 22 februari 2019.

 4. In een videogesprek met Harvard-professor Jonathan Zittrain vertelt Mark Zuckerberg dat Facebook voor blockchain een rol ziet weggelegd in het kader van identiteitsbeheer. Komt zo de controle weer bij gebruikers te liggen?

 5. Volgens een interne e-mail van CME Group aan investeerders is het volume van op Bitcoin gebaseerde futures flink toegenomen. In het bericht stelt het bedrijf dat interesse in de contracten vanuit grote beleggers is toegenomen. Een overzicht.

 6. Vanwege de hoge winkelprijs wordt merchandise van sportteams regelmatig vervalst. Daarom heeft ijshockeyteam LA Kings een blockchain-app gelanceerd waarmee fans de authenticiteit van merchandise kunnen controleren. Zo werkt het.

 7. Het door Goldman Sachs gesteunde cryptobedrijf BitGo heeft het "meest complete verzekeringsaanbod van de cryptoindustrie" aangekondigd. Cryptovaluta die door BitGo bewaard worden zijn verzekerd tot een bedrag van $100 miljoen.

 8. Iedere ochtend vatten we het belangrijkste cryptonieuws van de dag ervoor samen in één bericht. Lekker overzichtelijk. Dit is het dagoverzicht van 21 februari 2019.

 9. Gebruik je iOS en Google's toetsenbord? Dan is nu Bitcoin's ₿-symbool beschikbaar als valuta. Een kleine wijziging, maar volgens velen een groot gebaar: het legitimeert 's werelds belangrijkste cryptomunt. Zo werkt het.

 10. Marktmanipulatie is een probleem op de ongereguleerde cryptomarkten. Ex-medewerkers van Goldman Sachs hebben $3 miljoen opgehaald om het gevecht ermee aan te gaan. Ze gaan werken aan nieuwe surveillance-systemen.

 11. De markt van cryptovaluta is aantrekkelijk voor fraudeurs. Hoewel de markt van ICO's inmiddels wat is opgedroogd, is het goed om nog eens stil te staan bij je eigen veiligheid. Zo herken je een frauduleuze ICO volgens de FBI.

 12. Ooit was Bahrein dé plek voor financiële startups in het Midden-Oosten. De kleine eilandstaat probeert een deel van die positie terug te winnen door bedrijven toe te staan van cryptovaluta gebruik te maken.